Карантината, която италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанса наложи за българи

...
Карантината, която италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанса наложи за българи
Коментари Харесай

Карантината за българи удря гроздобера в Италия

Карантината, която италианският министър на опазването на здравето Роберто Сперанса наложи за българи и румънци, ще нанесе удар върху селско стопанство в страната.

„ Ще има дефицит на 100 хиляди сезонни служащи от Източна Европа “, сигнализираха от организацията Coldiretti, която сплотява италианските бизнесмени, съобщи Corriere della Sera.

Според заповедта на Сперанса, хората, които влизат в Италия от Румъния и България, ще би трябвало да съблюдават 14-дневна карантина, считано от 24 юли.

Сезонните служащи нормално са едни и същи хора, които идват всяко лято за сезонна работа в Италия, а след това се връщат в родните си страни, като по този начин се основават връзки на доверие сред служащи и работодатели, подчертават от Coldiretti. Засега много от тези служащи към този момент са на Апенините, само че остава безпокойството за тези, които ще са нужни за гроздобера, който по традиция стартира в Италия от август и продължава до октомври, а в някои случаи и до ноември.

Coldiretti предлага и краткотрайно различно решение – да се понижи бюрокрацията при наемане на фрагменти в селското стопанство, тъй че получаващите обществени помощи, студентите и пенсионерите да могат да работят в земеделието. Това би облекчило актуалната обстановка на трудовия пазар, където доста чиновници са съкратени, а хората с ниски приходи изпитват съществени финансови усложнения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР